Timo Okkonen Platomin hallituksen puheenjohtajaksi

Julkaistu 22.04.2021

Timo Okkonen uusi hallituksen puheenjohtaja

Timo Okkonen (kuvassa vasemmalla) aloittaa työnsä Platomin hallituksen puheenjohtajana 1.5. alkaen. Samalla istuva puheenjohtaja Jukka Sorjonen väistyy hallitustyöstä.

Yhtiön omistaja ja toimitusjohtaja Miika Puukko kommentoi: ”Haluan kiittää Jukkaa hyvästä hallituksen ohjauksesta ja vuoropuhelusta kanssani. Tapaamme varmasti jatkossa monissa yhteyksissä. Yhtä hienoa on toivottaa Timo tervetulleeksi. Jo käytyjen keskustelujen pohjalta odotan, että saamme varmuudella kokea sekä innostavaa että haastavaa myötätuulta hänen taholtaan.”

Yritys kehittyy henkilöstönsä mukana – Jukka Sorjonen:

Platom urani alkoi neljän hengen organisaatiossa vuonna 1998. Siihen aikaan ei suuremmin strategioita mietitty, vaan mentiin eteenpäin omien osaamisten ja asiakastarpeen kohtaamisten kautta. Näin yritys oli kasvanut jo lähemmäs kymmentä henkeä, kun vuonna 2006 siirryin uusia haasteita kohti. Tämän jälkeenkin seurailin yrityksen kasvua ja 2019 sain mahdollisuuden osallistua Platomin kehittämiseen hallituksen jäsenenä.

Nyt yrityksessä olikin jo 50 työntekijää ja osaamista vaikka muille jakaa. Miika omistajana oli todennut tarpeen muodostaa hallitus johtamaan yrityksen menestystä strategisten tavoitteiden kautta. Hallitustyöskentelyä lähdettiin terävöittämään luomalla uusia toimintatapoja Corporate Governance -hengessä ja asettamalla strategisia tavoitteita operatiivisen organisaation kanssa.

Vuoden 2020 aikana sain mahdollisuuden toimia hallituksen puheenjohtajana edistämässä käytäntöjen vakiinnuttamista hallituksen toimintaan sekä strategisten avaintehtävien lukkoon lyömistä. Nyt tämä työ on tehty ja on aika siirtyä seuraavaan vaiheeseen jalkauttamaan edelleen strategista ajattelua läpi organisaation. Tähän Timo on mies paikallaan!

Organisaation kehittäminen ja valmentaminen mielessä – Timo Okkonen:

Se oli 2000-luvun alussa, kun Platomista oltiin edellisen kerran yhteydessä. Olin muuttamassa silloin Ruotsin Atomilta takaisin Suomeen. Ja sitten menikin lähes parikymmentä vuotta ennen kuin juttelimme taas. Olen todella tyytyväinen siihen, että kävi juuri näin, koska nyt puhutaan ihan eri asioista ja olen kerännyt enemmän kokemusta. Uskon, että minullakin on nyt annettavaa Platomille.

On hienoa astua hallitukseen, jonka työtä Jukka ja Miika ovat suunnanneet ja vakauttaneet. Meillä on ollut jo mainioita keskusteluja Miikan kanssa ja tältä pohjalta keskityn syventämään keskustelua Platomin kasvuohjelmasta ja sen johtamisesta. Olen intohimoinen organisaation ja liiketoiminnan kehittäjä. Tätä kokemusta haluan jakaa sotkeentumatta operatiivisiin vetoihin.

Urani ensimmäiset viisitoista vuotta tein asiantuntijatöitä ja sen jälkeiset parikymmentä vuotta ovat olleet erilaisten liiketoimintojen ja projektien johtamista. Nyt haluan siirtyä enemmänkin nuorempien valmentajaksi. Toivon ennen kaikkea, että onnistun olemaan valmentava puheenjohtaja Platomin hallitukselle ja sitä kautta myös Platomin ammattilaisille!