Terveissi tält puolt jokke

Julkaistu 04.09.2019

Olit sitten Turun tuntija tai et, Platomin Turun toimistosta puhuttaessa mieleesi juolahtaa varmaankin kysymys, sijaitseeko toimisto täl puol vai tois puol jokkee? Toimistomme sijaitsee täl puol, eli samalla puolella Turun keskustan läpi virtaavaa Aurajokea kuin Turun tuomiokirkko. Täl puol, eli puolella, jolle tämä Suomen entinen pääkaupunki on aivan alun perin lähtenyt syntymään.

Toimistomme tarkempi sijainti on noin kahden kilometrin päässä Turun ydinkeskustasta, Kupittaalla. Alue, jossa toimisto sijaitsee, on osa Turun kaupungin Tiedepuisto-hanketta, jonka puitteissa alueelle on tarkoitus luoda merkittävä teknologian osaamisen kasvukeskus ja samalla lisätä Turun kaupungin vetovoimaisuutta. Turun toimistomme sijainti on etenkin Helsingin suuntaan kuljettaessa ihanteellinen, sillä Kupittaan rautatieasema sijaitsee noin 500 metrin päästä toimistolta. Vierailu naapuritoimistolle ja asiakkaiden luokse Helsinkiin sujuu siten kätevästi. Yhteydet ovat hyvät maanteitse myös Eurajoen suuntaan, tarkalleen Rauman toimistollemme on teitä pitkin matkaa 96,6 km. Moni turkulainen tuntee Kupittaan alueen yritysalueen ohella Kupittaanpuiston urheilualueesta, ja aluetta kehitetään myös tällä saralla eteenpäin urheilukampukseksi. Korkeatasoisesta pallourheilusta ja hyvistä ulkoilu- ja liikuntamaastoista on siis mahdollista siirtyä nauttimaan suoraan konttorilta, vaikka heti työpäivän jälkeen.

Turun toimisto perustettiin yhden hengen toimistoksi aloittaessani työt Platomilla vuonna 2018. Työnantaja antoi tuolloin mahdollisuuden työskentelyyn mistä tahansa paikkakunnalta, ja syystä tai toisesta uudeksi asuinpaikkakunnaksi valikoitui Turku. Tuolloinen valintani on ollut myös Platomin kannalta suotuisa, sillä nykyisin asiantuntijoita työskentelee toimistollamme jo kolme. Turun toimiston henkilöstöltä löytyy osaamista muun muassa vaatimustenhallinnasta, säteilysuojelusta ja -turvallisuudesta sekä reaktorifysiikasta. Työkokemusta löytyy muutamasta vuodesta aina kymmeneen vuoteen asti.

Turun toimiston oman osaamisen lisäksi haasteellisissa työtehtävissä on tukena koko Platomin asiantuntijakaarti, jonka osaaminen kattaa laaja-alaisesti ydinenergia-alan tarpeet.

Osaamisemme liittyy usein viime kädessä ydinenergian (myös säteilyn) turvallisen käytön varmistamiseen. Omat työtehtäväni liittyvät tällä hetkellä pääasiassa vaatimustenhallintaan. Vaatimustenhallintaa käytetään muilla teollisuuden aloilla haluttujen toimintojen tai ominaisuuksien määrittämiseen vaatimusten muodossa onnistunutta hankintaa varten. Ydinenergia-alalla vaatimustenhallinnalla voidaan kuitenkin lisäksi varmistaa osaltaan ydinenergian turvallinen käyttö varmistamalla turvallisuuteen liittyvien vaatimusten asianmukainen huomiointi projekteissa.

Ammatillisen osaamisen lisäksi Turun toimistolta löytyy myös purjehduksen jalon taidon taitavia henkilöitä, joiden opastuksella ja avustuksella myös muu Platomin henkilökunta on päässyt tutustumaan tähän harrastukseen. Kuva Turun ja Rauman toimistojen yhteiseltä virkistyspäivältä, joka toteutettiin pienimuotoisen purjehdusristeilyn merkeissä Turun Airistolla.

Kirjoittaja

Profile picture of Kimmo Hilden

Expert – Nuclear Engineering

Kimmo Hilden

Säteilyturvallisuus