Hullu vuosi 2020

Julkaistu 18.12.2020

Kasvu 28%. EBIT >10%. Jokainen kuukausi plussalla. Näihin lukuihin tulemme päättämään vuoden 2020, joka oli Platomillekin monin puolin täysin erilainen kuin mikään aiempi vuosi. Lähdimme vuoteen, tuloksellisesti heikon edellisvuoden opeista viisastuneina, metsästämään kannattavuuden merkittävää kehittämistä ripeän kasvun ohella. Onnistuimme tässä vähintäänkin kohtuullisesti, vaikka jouduimme tekemään henkilöstöön heijastuneita vaikeita päätöksiä mm. koronan hyydyttämän myynnin johdosta. Töitä todella tehtiin, ja paljon, kaikilla rintamilla. Kiitos siis Platomin henkilökunnalle joustamisesta ja mukautumisesta uuden normaalin äärellä.

Tulevalle vuodelle on ladattu paljon potentiaalia ja odotammekin, että tulemme tekemään ison harppauksen eteenpäin. Kuluvan vuoden aikana on kehitetty merkittäviä palvelukonsepteja ja yhteistyökuvioita, jotka alkavat toden teolla tuottamaan merkittävästi arvoa ensi vuonna. Platomin brändi on kehittynyt vuodessa paljon ja yhtiö tunnetaankin tänä päivänä laajalti ydinvoimalaitosten lisensioinnin ja kelpoistuksen erityisasiantuntijana sekä turvallisuusluokiteltujen järjestelmien toimittajana.

Ydinvoima tunnustetaan asiantuntijoiden ja hurskasteluun lankeamattomien keskuudessa merkittävänä päästöttömänä energialähteenä. Seuraava ydinvoimaloiden sukupolvi on jo miltei näköpiirissä ja Platom pyrkii määrätietoisesti asemoitumaan keskeiseen rooliin myös uusissa SMR-laitoshankkeissa. Tähän päästäksemme kehitämme jatkuvasti palvelujamme ja osaamistamme tarjotaksemme nykyisiin ydinvoimalaitoksiin ja voimalaitoshankkeisiin entistä laajempia palvelu- ja toimituskokonaisuuksia – samalla tuottaen entistä enemmän lisäarvoa. Meidän kutsumuksemme on edistää ydinvoiman kannattavuutta laskemalla ydinvoiman rakentamisen ja käytön kustannuksia. Sitä kautta voimme aidosti vaikuttaa elinympäristömme puhtauteen.

Miika Puukko

CEO

Miika Puukko