Etätyöskentelyä eri paikoissa

Julkaistu 11.05.2021

Platomilla on toimitilat kuudessa eri kaupungissa; Mikkelissä, Helsingissä, Raumalla, Eurajoella, Turussa ja Tampereella. Meillä pyritään olemaan mahdollisimman lähellä asiakasta sujuvan työskentelyn takaamiseksi. Vuosi sitten koronapandemia sekoitti koko pakan myös meidän toimistoillamme. Onneksi nopeat käänteet sujuvat Platomin henkilöstöltä ja etätyöhön siirryttiin ilman suurempia ongelmia. Onneksi nyt on jo osittain päästy palaamaan toimistoille, mutta henkilöstökyselyn perusteella etätyöskentely on tullut jäädäkseen myös tulevaisuudessa.  

Platomin vahvuuksiin kuuluu asiantuntijoiden erilaisuus ja kiinnostuksen kohteet. Haluammekin esitellä kolme hyvin erilaista työskentelypistettä, kukin oman tyylinsä mukaista. Kun työskentelypaikka on käyttäjänsä näköinen, työkin sujuu hymyillen ja työn tehokkuus on huipussaan.  

Ensimmäisenä esittelyssä ns. perinteinen etätyöskentelypiste. Skandinaavisen mustavalkoinen sisustus tuo valoisuutta ja piristystä, myös talven harmauteen. Ergonominen säädettävä työpöytä tuoleineen löytyivät Ikeasta. Lisänäyttö ja näppäimistö lisäävät työskentelymukavuutta. ”Ei tämä enää paljoa toimistoympäristöstä eroa, työkavereiden tapaaminen kahvi- ja lounastauoilla vain puuttuu” liiketoimintajohtaja Joel Maunula toteaa pisteestään.  

Seuraavassa etätyöpisteessä on omistajansa säteilevä persoona vahvasti esillä. Modernit työkalut huolehtivat työn sujuvuudesta ja maalaisromanttinen sisustus luo hyvän mielen. Vanhan uudelleen hyödyntäminen ja kierrättäminen ovat olleet tämän työpisteen keskiössä. “Synkän koronapandemian keskellä on ihana aamuisin siirtyä omaan etätyöhuoneeseeni. Tulee hyvä fiilimukavia muistoja sisältävien esineiden keskellä”, sanoo liiketoimintajohtaja Kirsi Hassinen.    

Etätyöskentelyn mahdollisuuksista voi ottaa myös kaiken irti. Vanhempi asiantuntijamme Terhi Hintukainen nauttii ajoittain mobiilitoimistonsa iloista. Hänetoinen etätyöpiste löytyy heidän asuntoautostaan, jossa on sopivasti tilaa työpäivän tehtäviä varten. Mobiilitoimiston iloja on mahdollisuus vaihtaa maisemaa, jos sen hetkinen paikka luo meluhäiriöitä tai häiritsee muuten keskittymistä työhön. Samalla pystyy tutustumaan uusiin maisemiin ja inspiroitumaan niistä. Ergonomia-asiat on otettu sielläkin huomioon mahdollisuuksien mukaan. 

Koronatilanteen helpottuessa toimistoille palaaminen lisää yhteisöllisyyttä ja sosiaalisia tilanteita, joita on vaikea toteuttaa etänä. Toimistopäivinä luodaan uusia ajatuksia ja vaihdetaan kuulumisia. Etätyöpäivinä keskitytään projektien yksityiskohtiin ja toteutukseen. Ehkä tänä vuonna pääsemme pitkästä aikaa kokoontumaan koko yrityksen väen kesken.  

Kolme etätyöpistettä