Palvelun kuvaus

Ydinvoiman merkittävimpiin haittapuoliin kuuluvat sen tuottamat pitkäikäiset jätteet. Haluamme olla mukana varmistamassa, että turvallisen ydinvoimatuotannon jälkeensä jättämä rasitevaikutus on mahdollisimman pieni. Jätteenkäsittelyn tehostaminen ei välttämättä tarkoita merkittäviä investointeja, kunhan tehdyt käsittelyratkaisut ovat hyvin soveltuvia kyseiseen toimintaympäristöön. Platomin radioaktiivisen jätteen käsittelypalvelu sisältää asiantuntijapalveluita laajalla kattauksella:

Radioaktiivisen jätteen käsittelypalvelukuvaus

Radioaktiivisen jätteen käsittelyn asiantuntijamme ovat asiakkaidemme apuna esimerkiksi:

  • Erilaisissa selvityksissä ja suunnittelussa
  • Teknisten spesifikaatioiden ja vaatimusmäärittelyiden tuotannossa
  • Menettelyohjeiden tuotannossa ja henkilöstön koulutuksessa
  • Laitetoimituksissa

Kaikilla jätteenkäsittelyyn kohdistuvilla kehitystoimenpiteillä tähdätään turvallisuuden, kustannustehokkuuden, ympäristöystävällisyyden tai parhaassa tapauksessa näiden kaikkien parantamiseen. Toimintaamme ohjaa ajatus siitä, että haluamme omalta osaltamme taata tuleville sukupolville yhtä hyvän maailman kuin meillä.

Platomilla on vuosikymmenien kokemus radioaktiivisten jätteiden käsittelyyn liittyvistä asiantuntijatehtävistä niin Suomessa kuin ulkomailla. Olemme palvelleet sekä ydinlaitoksia, tutkimuslaitoksia, että ydinvoima-alan ulkopuolista teollisuutta. Tietotaitoa on kertynyt laitosten elinkaaren kaikista vaiheista; suunnittelusta ja luvituksesta käyttöön, käytöstäpoistoon ja purkuun. Seuraamme alan teknologian kehittymistä jatkuvasti mielenkiinnolla, jotta voimme aina tarjota asiakkaillemme ajankohtaista asiantuntemusta.

Kaipaatko lisätietoa?
Ota yhteyttä!

Profile picture of Joel Maunula

Business Unit Director

Joel Maunula

Plant Safety & Optimization

+358 50 575 1372