Esittely

Ydinenergian tuotanto ja ydinjätteen käsittely ovat turvallisuuskriittisiä toimintoja, ja ydinlaitosten koko elinkaaren aikana on turvallisuuden oltava kunnossa kansalaisten turvallisuuden takaamiseksi. Urpo vaikuttaa siihen, että turvallisuusvaatimukset toteutetaan asianmukaisesti.

- Konetekniikan DI
- Johtava asiantuntija
- Nosto- ja siirtolaitteet
- Turvallisuusluokitellut nosturit ja ydinpolttoaineen käsittelylaitteet

Kokemus

Osaamisen perustana on 13 vuoden kokemus eri kokoisista konepajoista, joissa tehtävät olivat tutkimusta ja kehitystä – tuotekehitystä, tuotannon kehitystä, lujuusanalyysejä, projektien johtamista – toimisto- ja kenttäolosuhteissa.

Ydinvoima-alalle paluu diplomityön jälkeen alkoi VTT:n tutkijana palvellen viiden vuoden ajan muun muassa ydinalan toimijoita (luvanhaltijat ja viranomainen). Urpo toimi täyspäiväisesti ydinalan turvallisuuden varmistamistehtävissä 11 vuoden ajan STUK:n viranhaltijana. Putkistojen lujuuden valvonnasta painopiste siirtyi turvallisuusluokiteltujen nostureiden ja ydinpolttoaineen käsittelylaitteiden turvallisuuden varmistamiseen koko niiden elinkaaren aikana. Valvonta sisälsi suunnitelmatarkastuksia, rakennetarkastuksia ja säännöstön laatimista – ohjeen YVL E.11 muodossa vaatimukset on laitettu yksiin kansiin.

Osaaminen